Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Росія домагається розшуку Ходорковського через Інтерпол


Михайло Ходорковський
Михайло Ходорковський

Російські інформагенції з посиланням на свої джерела повідомляють, що російське бюро Інтерполу оголосило екс-голосу компанії «ЮКОС» Михайла Ходорковського в міжнародний розшук у справі про причетність до вбивства мера Нефтеюганська Володимира Пєтухова. За повідомленнями, це рішення передали до центрального бюро Інтерполу в Ліоні.

Прес-секретар екс-глави ЮКОСа Кюлле Піспанен повідомила агенції «РИА Новости», що не може підтвердити цю інформацію.

На офіційному сайті Інтерполу, де розміщені відомості про всіх розшукуваних осіб, ім’я Ходорковського поки що не згадується.

Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що Ходорковський був оголошений в міжнародний розшук ще в кінці грудня.

11 грудня Михайлу Ходорковському висунули звинувачення в організації вбивства мера Нефтеюганська в 1998 році. Ходорковський відкинув всі звинувачення і заявив, що не має наміру брати участь в слідчих діях.

Ходорковський після 10 років ув’язнення за звинуваченням в економічних злочинах був помилуваний президентом Росії Володимиром Путіним і звільнений в грудні 2013 року. Зараз він живе за межами Росії, очолює російський суспільний рух «Відкрита Росія».

XS
SM
MD
LG