Доступність посилання

ТОП новини

Директор НАБУ Ситник припускає, що допит Кононенка може відбутися сьогодні


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро УкраїниАртем Ситник припускає, що допит народного депутата, заступника голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка в зв’язку ззвинуваченнями міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса може відбутися сьогодні.

Ситник також повідомив, що повістку на допит буде вручено і виконавчому директору компанії «Нафтогаз України» Андрію Пасішнику.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Зокрема, сказав міністр, йому в заступники хотіли нав’язати нинішнього виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.

Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства і запропонував Абромавичусу пройти поліграф.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса. Цього тижня міністр економічного розвитку і торгівлі України ходив в НАБУ на допит.

XS
SM
MD
LG