Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 1 військовий загинув, 3 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на луганському напрямку вчора було спокійно, на донецькому напрямку ситуація залишається складною, зокрема підтримувані Росією сепаратисти 9 разів застосували важке озброєння – 82-міліметрові та 120-міліметрові міномети.

«Обстріли противника не припиняються по всьому фронту від Троїцького до Пісок. Місця найбільш запеклих бойових дій – Зайцеве та Майорськ», – сказав він.

Речник АТО також зазначив, що на маріупольському напрямку бойовики порушили режим тиші одразу на кількох ділянках фронту – обстріли зафіксовані у районі Мар’їнки, Старогнатівки та Широкина.

«Учора прикордонники та військовослужбовці ЗСУ, що несуть службу на блокпосту «Марʼїнка», попередили перетин лінії зіткнення ворожою ДРГ. Наші бійці відкрили попереджувальний вогонь, і 5 диверсантів НЗФ відступили на схід. Щоб убезпечити життя громадян, пропуск осіб на КПВВ «Марʼїнка» тимчасово припинявся (на 20 хвилин)», – додав Мотузяник.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах повідомляють, що обстрілів з боку українських військових вночі не було. Луганські сепаратисти заявляють, що ЗСУ обстріляли район села Лозове, снаряди були випущені нібито з напряму Світлодарська.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG