Доступність посилання

ТОП новини

Матіос: у Семенченка немає процесуального статусу у провадженні, яке розслідує Військова прокуратура


Матіос: у Семенченка немає процесуального статусу у кримінальному провадженні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Матіос: Семенченко не має процесуального статусу у кримінальному провадженні

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що у народного депутата від «Самопомочі» Семена Семенченка поки що немає процесуального статусу у кримінальному провадженні, яке розслідує військова прокуратура.

«Статус Семенченка визначається законом про статус народного депутата. Статус процесуальний Семенченка в даному кримінальному провадженні поки відсутній, оскільки його не допитували і не опитували як учасника процесу в цьому кримінальному провадженні. Коли найближчим часом настануть для цього підстави, повірте, ми зробимо все відповідно до закону, з урахуванням всіх його статусних речей», – каже Матіос.

Він зазначив, що головна військова прокуратура дійсно розслідує кримінальне провадження за низкою статей, де перевіряється причетність «окремих осіб» у вчиненні злочинів.

«Це незаконне позбавлення волі, перевищення службових повноважень, службове підроблення, використання підроблених документів. Як і всі інші справи, ця справа буде доведена до логічного завершення з оголошенням підозр і з направленням до суду, який завжди у військовій прокуратурі проходить у відкритому режимі, крім справи роти «Торнадо»,– додав головний військовий прокурор.

Раніше народний депутат Семен Семенченко на своїй сторінці в Facebook повідомляв, що від адвокатів бійців батальйону «Донбас» йому стало відомо про пропозиції дати свідчення про вчинення ним правопорушень.

XS
SM
MD
LG