Доступність посилання

ТОП новини

Працівники «Південмашу» протестували проти невиплати зарплати


Працівники «Південмашу» протестували проти невиплати зарплати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

У Дніпропетровську сотні працівників державного підприємства «Дніпропетровський південний машинобудівний завод імені Олександра Макарова», одного з головних космічних підприємств України, провели пікет під будівлею облдержадміністрації. У руках вони тримали плакати з написами «За невиплату зарплати – кримінальну відповідальність», «Вимагаємо від депутатів міськради розглянути на сесії ситуацію з ПМЗ».

За словами керівника незалежної профспілки підприємства Євгена Деркача, акція вимушена, адже упродовж п’яти місяців працівники не отримують зароблених грошей.

Як зазначили учасники акції протесту, зараз через відсутність замовлень на заводі запроваджено одноденний режим роботи, відповідно було скорочено й зарплати. Однак і в таких умовах, зазначають працівники, вони вимагають виплатити зарплату не нижчу, ніж мінімальна. Робітники також заявляли, що вимагатимуть відкриття кримінального провадження щодо керівництва заводу через зарплатні борги.

Серед мітингувальників лунали заклики до перекриття вулиці, однак цього разу працівники заводу ідею не підтримали.

З будівлі облдержадміністрації до протестувальників вийшов представник департаменту зі зв’язків з громадськістю, він пообіцяв передати резолюцію мітингу голові облдержадміністрації Валентинові Резніченку.

В адміністрації підприємства поки що не відреагували на акцію працівників.

Наприкінці січня через борги за електрику енергопостачання державного підприємства «Південний машинобудівний завод» було обмежене. Як зазначили в компанії «Дніпрообленерго», завод порушив свої зобов’язання з розрахунків за спожиту електроенергію, накопичений борг склав понад 260 мільйонів гривень.

2015 року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» провели понад десять акцій протесту проти невиплати зарплати у Дніпропетровську й Києві. Ситуація склалась через фінансову скруту – підприємству бракувало замовлень на продукцію від держави і комерційних організацій.

У жовтні 2014 року під час свого візиту на «Південмаш» президент України Петро Порошенко заявив, що продукція заводу буде включена до державного оборонного замовлення.

XS
SM
MD
LG