Доступність посилання

ТОП новини

Для відставки уряду у Раді немає достатньо голосів – Парубій


Для відставки уряду немає голосів – Андрій Парубій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

Для відставки уряду немає голосів – Андрій Парубій

Перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій вважає, що у Верховній Раді немає достатньо голосів для відставки уряду.

«За моїм аналізом, немає недостатньої кількості голосів для відставки уряду, але найголовніше – немає позицій, а хто ж буде потім, як обрати новий уряд без бачення наступного розвитку подій, виходити на пункт відставки уряду, як мінімум, безвідповідально», – заявив віце-спікер.

Парубій також вважає, що політична нестабільність може стати підставою для відтермінування траншу МВФ. Саме тому, за його словами, візові закони мають стояти у порядку денному вже у вівторок, на наступному засіданні Верховної Ради.

«Ми вчора попередньо домовились, щоб з того приводу не було дискусій, всі ці закони внесе президент як невідкладні і ми розглядаємо питання, щоб ми ухвалили ці закони у вівторок із самого ранку, щоб ми з них почали пленарний тиждень», – сказав Андрій Парубій, відповідаючи на запитання кореспондента Радіо Свобода.

Відповідаючи на питання журналістів стосовно зміни персоналій в уряді, Парубій зауважив, що у першу чергу будуть виноситися пропозиції щодо заповнення вакантних посад.

Питання зміни прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка обговорюється в парламенті, зокрема про це вголос заявляють фракція «Батьківщина» і «Самопоміч», але віце-спікер не бачить передумов для того, щоб це питання було реалізоване.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявляв, що ротаціям в уряді має передувати оновлена коаліційна угода. Повідомлялося, що в лютому представники коаліції обговорюватимуть ці зміни.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати. Виступаючи на засіданні в парламенті 5 лютого прем’єр закликав парламент взяти на себе відповідальність за відставку Кабміну і винести на голосування резолюцію недовіри уряду.

Останнім часом українські політики дедалі частіше говорять про необхідність принаймні переформатування уряду, якщо не про створення нового Кабінету міністрів.

XS
SM
MD
LG