Доступність посилання

ТОП новини

«Самопоміч» збирає підписи за недовіру українському уряду


Вікторія Войціцька
Вікторія Войціцька

Фракція «Самопоміч» починає збір підписів під проектом постанови про недовіру уряду, повідомила народний депутат від цієї політичної сили Вікторія Войціцька.

«Нарешті, після тривалого очікування – майже тиждень – та наполегливого намагання отримати бланк для збору підписів під проектом постанови, яку зареєструвала «Самопоміч» про недовіру уряду, канцелярія Верховної Ради його видала на руки», – повідомила Войціцька 11 лютого на свій сторінці у Facebook.

«Вся процедура займе до двох тижнів після отримання 150 підписів. Тобто найраніше голосування відбудеться в березні місяці. Тому, будьте реалістами та не очікуйте на відставку 16 лютого!», – додала Вікторія Войціцька.

Питання зміни прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка обговорюється у парламенті, зокрема про це вголос заявляють фракція «Батьківщина» і «Самопоміч».

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявляв, що ротаціям в уряді має передувати оновлена коаліційна угода. Повідомлялося, що в лютому представники коаліції обговорюватимуть ці зміни.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати. Виступаючи на засіданні у парламенті 5 лютого прем’єр закликав парламент взяти на себе відповідальність за відставку Кабміну і винести на голосування резолюцію недовіри уряду.

Останнім часом українські політики дедалі частіше говорять про необхідність принаймні переформатування уряду, якщо не про створення нового Кабінету міністрів.

XS
SM
MD
LG