Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вирушає до Мюнхена на конференцію з безпеки


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко 12 – 13 лютого відвідає з робочим візитом Німеччину для участі в 52-й Мюнхенській конференції з питань безпеки. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Президент України «візьме участь у президентських дебатах, де будуть обговорені актуальні виклики сучасній системі міжнародної безпеки», ідеться в повідомленні.

Під час візиту до Німеччини заплановані двосторонні зустрічі Петра Порошенка, зокрема, з президентами Румунії, Литви, Польщі, Фінляндії, президентом Європарламенту, генеральним секретарем НАТО та керівництвом Європейської комісії.

Раніше керівник зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін повідомив, що зустріч міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) може відбутися 13 лютого.

Лідери країн «нормандської четвірки» наприкінці грудня подовжили дію Мінських угод на 2016 рік.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG