Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: 6 тисяч військових виявили бажання служити за контрактом


В Україні від початку року кількість військовослужбовців, які виявили бажання укласти контракт зі Збройними силами, зросла у 20 разів порівняно з груднем 2015 року, заявляють у Міноборони. За словами речниці відомства Вікторії Кушнір, кількість охочих служити за контрактом зросла до шести тисяч.

«Дієвими стимулами вступу на військову службу за контрактом у Збройних силах України є можливість отримати безкоштовну вищу освіту, виплата одноразової грошової допомоги мобілізованим військовослужбовцям при укладенні контракту, суттєве підвищення грошового забезпечення військових», – сказала Кушнір.

За її словами, бажання укласти контракт з армією «масово виявляють» жителі усіх областей України.

«Серед військових професій, які зараз найбільш потрібні українському війську, – танкісти, артилеристи, механіки-водії, фахівці протиповітряної оборони, а також медики, ремонтники, зв’язківці», – зауважила речник Міноборони.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що наразі не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

Порошенко наголосив на тому, що у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

На початку року в Генштабі Збройних сил України заявляли, що внаслідок демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ. Демобілізація військових, які завершили виконання своїх обов’язків, планується наприкінці березня – у квітні цього року.

Цього місяця керівник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що необхідність в черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, яких приймуть на військову службу за контрактом.

XS
SM
MD
LG