Доступність посилання

ТОП новини

Київ розраховує на продовження санкцій проти Росії цього літа


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Міністерстві закордонних справ України очікують від Європейського союзу продовження влітку 2016 року санкцій проти Росії.

«Моє очікування, що влітку вони будуть продовжені щонайменше на півроку. Наскільки це буде продовжуватися й надалі, і як Україна скористається цим часом для того, щоб стати сильнішою в багатьох речах, – ось це, на жаль, серйозніше питання», – заявив заступник голови МЗС Вадим Пристайко в інтерв’ю «Європейській правді».

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені 2014 року кількома окремими пакетами через анексію Росією українського Криму, а пізніше через підтримку проросійських сепаратистів на Донбасі. Зокрема, наприкінці липня 2014 року ЄС (а також США) запровадили економічні санкції щодо Росії, які стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузей. Дія цього пакету санкцій ЄС нині закінчується 31 липня 2016 року.

Ще один пакет санкцій ЄС, проти групи російських посадовців, представників угруповань бойовиків на сході України та причетних до анексії Криму, а також низки юридичних осіб за дії проти територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України, наразі чинний до 15 березня 2016 року. Окремий «кримський» пакет санкцій ЄС на цей час продовжений до 23 червня 2016 року.

Росія не раз заявляла, що не має ніяких зобов’язань за мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG