Доступність посилання

ТОП новини

Керч залишилася частково без світла через аварію


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Керчі в анексованому Росією Криму у зв’язку з аварією на лінії електропередач частково без світла залишилася низка будинків.

Як йдеться в повідомленні на сайті призначеного Росією уряду, знеструмлені будинки на вулицях Рози Люксембург і Енгельса. Триває ремонт, який обіцяють закінчити у другій половині дня.

Крім того, повідомляється про відсутність світла у зв’язку з плановими ремонтними роботами по вулиці Енергетиків в селищі Радянське.

30 грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, оскільки закінчилася дія контракту щодо постачання електрики на півострів.

Зараз анексований Росією Крим забезпечується електрикою за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і через енергоміст з Кубані. Енергоміст не витримує навантажень, стаються аварії. Багато жителів скаржаться на несправедливий розподіл електроенергії по регіонах.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції проти Росії. Москва заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG