Доступність посилання

ТОП новини

Порошенка просять звернути увагу на «неприпустиму ситуацію» в українському флоті – петиція


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Волонтери просять президента України Петра Порошенка звернути увагу на «неприпустиму ситуацію» в українському флоті. Електронна петиція про це з’явилась на сайті президента України Петра Порошенка. Ініціатором петиції, яка вже набрала 1180 підписів з 25000 необхідних, є Віталій Дейнега.

«Хочемо звернути Вашу увагу на неприпустиму ситуацію у нашому флоті. Керівні посади тут часто займають люди, які є лояльними до Росії , і у випадку початку повномасштабної війни можуть стати зрадниками. Нас дуже непокоїть той факт, що наш флот очолює людина, дочка якої, за нашими джерелами, живе у Севастополі і є у шлюбі з діючим працівником ФСБ», – йдеться у петиції.

Волонтери пропонують зробити офіційний запит в СБУ з метою перевірки наведеної інформації, у разі її підтвердження – звільнити названих осіб.

Також автори петиціїі пропонують провести переатестацію офіцерського складу ВМС на відповідність трьом вимогам: патріотизм, професіоналізм і непричетність до корупції.

Наразі представники українського флоту, про яких йдеться в петиції, не коментували звинувачень волонтерів.

Цю петицію створили представники представники громадських організацій «Повернись живим», «Народний тил», «Народний проект», «CombatUA», «Український мілітарний портал», «Народна оборонна ініціатива», «Ассоціація Народних волонтерів України».

Згідно із законом про електронні петиції, петиція, адресована президентові, парламенту або уряду, має набрати на свою підтримку не менше ніж 25 тисяч підписів громадян упродовж трьох місяців від дня оприлюднення петиції.

У разі, якщо петиція зібрала необхідну кількість голосів, її розгляд здійснюється упродовж 10 робочих днів від дня публікації про початок розгляду.

Розділ петицій на сайті президента розпочав роботу наприкінці серпня поточного року.

XS
SM
MD
LG