Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО заявляє про розгортання Росією артустановок і «Градів» на адмінкордоні Криму


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі антитерористичної операції заявляють про розгортання Росією артилерійських установок і реактивних систем залпового вогню «Град» на адміністративному кордоні анексованого Росією Криму.

«За оперативною інформацією, сьогодні вранці з боку окупованого Криму окупанти розгорнули в бойові порядки РСЗВ «Град» і САУ. При цьому росіяни з метою прикриття цього посиленого угруповання розгорнули димову завісу», – заявив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Близько 12:00 бойові порядки були згорнуті і відведені», – додав речник АТО.

Наразі російська сторона цих заяв штабу АТО не коментувала.

Раніше секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що збройні сили Російської Федерації здійснюють підготовку до агресивних бойових дій проти України.

8 лютого війська Південного військового округу Росії були приведені в повну бойову готовність у рамках раптової перевірки. Російський Південний військовий округ межує з неконтрольованою урядом України частиною українсько-російського кордону. Частина військ округу базується в окупованому Росією Криму.

Росія анексувала український Крим на початку 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG