Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті на блокпосту поблизу Нижніх Воріт залишається 5 російських вантажівок – Деяк


Черга із п’яти вантажівок стоїть перед блокпостом поблизу села Нижні Ворота на Закарпатті, ще близько півсотні розвернулись і поїхали геть. Про це Радіо Свобода повідомив Тарас Деяк, голова громадської організації «Карпатська січ», яка ініціювала блокаду вантажівок із Росії у країни ЄС.

«Ситуація зараз така трохи «під градусом», бо приїхали уже якісь проплачені активісти, які кричать, що ми зараз будемо перекривати трасу, давайте пропускайте російські фури», – каже Деяк.

За його словами, через це блокпост планується посилювати.

Від 1 лютого припинився в’їзд російських вантажівок на територію Польщі, а польських – в Росію. Мінтранс Росії і Міністерство інфраструктури і будівництва Польщі не змогли домовитися про продовження дозволів для транспортних компаній на 2016 рік. Російські перевізники вирішили здійснювати транзит до Європи через територію Білорусі й України.

Через це кілька годин тому активісти почали блокування доріг для фур із російськими номерами поблизу Нижніх Воріт на Закарпатті. Пізніше повідомили про початок аналогічних акцій на Львівщині і Волині.

XS
SM
MD
LG