Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає владу і політсили України об’єднатися заради реформ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейський союз закликає органи державної влади і всі політичні партії України об’єднатися заради продовження процесу реформ в країні. Про це йдеться в заяві представництва Євросоюзу в Києві, погодженому з керівниками дипломатичних місій держав-членів ЄС в Україні.

«Це життєво важливо для майбутнього країни, її демократичного розвитку і добробуту людей. Економічне і соціальне відродження України вимагає подальшого покращення умов ведення бізнесу, а також невпинної підтримки громадянами реформ, започаткованих урядом. Зокрема, негайно необхідні конкретні й переконливі результати у боротьбі з корупцією. Одним з головних пріоритетів у цьому відношенні є прозорість відбору і призначення керівників державних підприємств і їхньої фінансової звітності, а також кроків, що здійснюються для приватизації чи ліквідації деяких таких підприємств відповідно до програми макроекономічної та фінансової стабілізації, узгодженої з міжнародними фінансовими організаціями», – йдеться в повідомленні.

У представництві ЄС наголошують, що Україні слід подвоїти зусилля, спрямовані на побудову політичного консенсусу всередині демократичних інституцій.

«Європейський союз і його держави-члени надають значну фінансову й технічну допомогу Україні для таких реформ і готові продовжити підтримувати цілеспрямовану роботу над реформами. У цей вирішальний момент політичному керівництву України слід відкласти в сторону розбіжності і спільно зосередитися на подальшому виконанні плану реформ. Єдність на підтримку таких необхідних реформ повинна бути пріоритетом для всіх політичних сил», – йдеться в заяві.

10 лютого директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард заявила, що МВФ буде складно продовжувати співпрацю з Україною без належної боротьби з корупцією і без поступу в реформах.

XS
SM
MD
LG