Доступність посилання

ТОП новини

Справу обвинувачених у нападі на «Марш рівності» розглянуть по суті 19 лютого


Засідання Оболонського райсуду, 12 лютого 2016 року
Засідання Оболонського райсуду, 12 лютого 2016 року

В Оболонському районному суді Києва відбулося попереднє слухання у справі обвинувачених у нападі на учасників «Маршу рівності» у червні минулого року.

Чотирьом обвинуваченим – Кирилу Вільямовському, Олексію Протовилу, Віталію Кирильчуку та Данилу Дашевському інкримінують хуліганство з опором представникові влади, передбаченого статтею 296 Кримінального кодексу України.

Перед початком засідання під будівлею суду зібрались представники ЛГБТ-спільноти із вимогою справедливого суду і реального покарання для обвинувачених. Водночас там же були й бійці «Правого сектору», які прийшли підтримати обвинувачених, проте відмовились від будь-яких коментарів. Від ЛГБТ-активістів їх відділяв кордон міліції.

«Це злочин середньої тяжкості, тобто в даному випадку санкція статті не передбачає позбавлення волі на більше ніж п’ять років. Захист на даній стадії свою думку висловив – ми вважаємо, що обвинувальний акт не відповідає вимогам, тому має бути повернутий прокуророві», – повідомила захисниця звинувачених Дашевського та Кирильчука Вікторія Єлманова.

Клопотання захисту про повернення обвинувального акту прокуророві суддя Юлія Бевзенко не задовольнила, а наступне слухання призначила на 19 лютого. Саме тоді розпочнеться розгляд справи по суті.

ЛГБТ-активісти і прибічники «Правого сектору» зустрілись під Оболонським судом (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

На «Марші рівності», який відбувся 6 червня минулого року, близько 20–30 агресивно налаштованих молодих людей прийшли на місце збору учасників «Маршу рівності». Вони розпиляли у натовп сльозогінний газ і кидали димові шашки. Правоохоронці вишикувались кордоном і не допустили відкритої сутички. Постраждали щонайменше семеро учасників «Маршу рівності» й 11 правоохоронців.

XS
SM
MD
LG