Доступність посилання

ТОП новини

Інтерпол відмовився оголошувати у розшук Михайла Ходорковського


Михайло Ходорковський
Михайло Ходорковський

Інтерпол відхилив запит національного бюро організації у Москві щодо оголошення у розшук колишнього керівника ЮКОСа Михайла Ходорковського. Генеральний секретаріат Інтерполу у Ліоні встановив, що запит не відповідає правилам організації.

11 лютого повідомлялося, що російське бюро Інтерполу оголосило Михайла Ходорковського у міжнародний розшук у справі про причетність до вбивства мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова. Повідомлялося, що рішення було передане до центрального бюро Інтерполу у Ліоні.

На офіційному сайті Інтерполу, де розміщені відомості щодо всіх розшукуваних по каналах організації осіб, ім’я Ходорковського так і не з’явилося.

Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що Ходорковський був оголошений в міжнародний розшук ще в кінці грудня.

11 грудня 2015 року Михайлу Ходорковському висунули звинувачення в організації вбивства мера Нєфтєюганська в 1998 році. Ходорковський відкинув всі звинувачення і заявив, що не має наміру брати участь в слідчих діях.

Ходорковський після 10 років ув’язнення за звинуваченням в економічних злочинах був помилуваний президентом Росії Володимиром Путіним і звільнений в грудні 2013 року. Зараз він живе за межами Росії, очолює російський суспільний рух «Відкрита Росія».

XS
SM
MD
LG