Доступність посилання

ТОП новини

Папа Франциск і патріарх РПЦ Кирило підписали спільну декларацію


Папа Римський Франциск (праворуч) і Московський патріарх Кирило. Куба, 12 лютого 2016 року
Папа Римський Франциск (праворуч) і Московський патріарх Кирило. Куба, 12 лютого 2016 року

Глава Римо-католицької церкви Франциск і патріарх Московський Кирило після зустрічі 12 лютого підписали спільну декларацію, в якій закликали міжнародне співтовариство захистити християн Близького Сходу.

У документі мовиться, що у Сирії та Іраку насильство забрало тисячі життів, залишивши мільйони людей без даху над головою і засобів до існування. Папа і патріарх РПЦ вважають, що «необхідна широкомасштабна гуманітарна допомога народу у цих країнах і численним біженцям».

Вони також закликали міжнародне співтовариство до негайних дій для запобігання витіснення християн із Близького Сходу.

Патріарх Кирило і папа Франциск хочуть об’єднати зусилля для свідоцтва про спільну спадщину церкви та спільно реагувати на виклики сучасного світу.

У декларації також мовиться, що патріарх і папа шкодують про зрівняння одностатевих шлюбів із традиційними.

12 лютого папа Франциск зустрівся у Гавані з російським патріархом Кирилом. Це перша зустріч глави Римсько-католицької церкви і Російської православної церкви.

Понтифік зробив зупинку на Кубі на шляху до Мексики, куди він прямує з візитом. Патріарх РПЦ 11 лютого прибув до Гавани й розпочне звідси латиноамериканське турне.

Питання про зустріч папи та патріарха обговорювалося двома церквами близько 20 років.

У заяві Ватикану й Московського патріархату, яка передувала зустрічі на Кубі, ця подія характеризується як «знак надії для всіх людей доброї волі».

На цю ж тему:

12.02.2016
Патріарх РПЦ на зустрічі із папою Римським представлятиме країну-агресора – експерт

Папа Франциск, як і патріарх Кирило, завжди говорить про мир, але Ватикан на Україну не нападав – співробітник католицького університету далі

XS
SM
MD
LG