Доступність посилання

ТОП новини

Росія повинна припинити бомбардування цивільних у Сирії – прем’єр-міністр Франції


Манюель Вальс
Манюель Вальс

Прем'єр-міністр Франції Манюель Вальс заявив, що Росія повинна припинити бомбардування цивільних громадян у Сирії, щоб прокласти шлях для переговорів і миру. Про це він заявив в ході Мюнхенської конференції з безпеки в суботу.

На спільному з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим майданчику для виступів Вальс заявив, що Франція поважає Росію та її інтереси, але в питання врегулювання ситуації в Сирії «ми потребуємо миру, нам потрібні переговори, а для цього необхідно зупинити бомбардування цивільних осіб», зауважив Вальс.

Раніше на засіданні Міжнародної групи підтримки Сирії, що включає в себе близько 20 країн, у Мюнхені сторони домовилися протягом тижня забезпечити припинення вогню у Сирії. Водночас міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія продовжуватиме операції проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» та інших воєнізованих груп, дії проти яких не передбачені договором сторін.

Москва каже, що основними об'єктами авіаударів, які почалися у вересні є терористичні угруповання, але західні держави стверджують, що Росія здебільшого атакує противників сирійського уряду. Також міжнародні правозахисники заявляли про численні людські жертви серед мирного населення в ході повітряних ударів Росії.

Кілька лідерів західних держав і Близького Сходу висловили стурбованість, що продовження російських бомбардувань зривають шанси на вирішення п'ятирічної війни в Сирії.

XS
SM
MD
LG