Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу загиблих в зоні АТО військових немає, 2 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, 12 лютого, в результаті бойових дій поранені двоє українських військовослужбовців, загиблих немає. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, обстріли за минулу добу тривали на донецькому, маріупольському та луганському напрямках. Під час обстрілів проросійські сепаратисти використовували гранатомети, міномети, стрілецьку зброю.

«Найзапеклішим місцем стала Мар’їнка. Бойовики 22 рази обстріляли позиції біля міста. Тут найбільш активні були ворожі снайпери, які здійснили 9 обстрілів. Слід зазначити, що за останній тиждень Мар’їнка була однією з найгарячіших точок на передовій. Обстріли загрожують життю мирних жителів, які намагаються проїхати через контрольний пункт на території підконтрольні Україні», – сказав Лисекнко, підтвердивши, що КПВВ «Мар’їнка» через обстріли закрили тимчасово.

У прес-центрі штабу антитерористичної операції у суботу повідомили, що за минулу добу, 12 лютого, проросійські сепаратисти на Донбасі 67 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових на всій лінії розмежування.

В угрупованні «ДНР» в суботу заявили, що українські силовики вранці почали обстріл західних околиць Донецька. Луганські сепаратисти повідомляють про 10 обстрілів контрольованих ними територій з боку ЗСУ за минулу добу. Так звана «народна міліція ЛНР» стверджує, що українські військові перекинули в район Станиці Луганській зенітно-ракетні комплекси.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG