Доступність посилання

ТОП новини

Поведінка Росії руйнує міжнародну безпеку – Ґрібаускайте


Президенти України та Литви Петро Порошенко та Даля Ґрібаускайте, фото архівне (©Shutterstock)
Президенти України та Литви Петро Порошенко та Даля Ґрібаускайте, фото архівне (©Shutterstock)

Президент Литовської Республіки Даля Ґрібаускайте заявила, що поведінка Росії руйнує міжнародну безпеку. Про це вона сказала в ході конференції з питань безпеки у Мюнхені в суботу.

«Поведінка Росії руйнує міжнародну безпеку. Уроки історії вчать нас, ніколи не піддаватися агресору», – сказала Ґрібаускайте.

Вона назвала військові дії Москви щодо України та Сирії ознакою «гарячої війни» у відповідь російського прем’єр-міністра Дмитра Медведєва, який раніше сказав, що країни НАТО «скотилися» до «холодної війни» з Росією.

«Ми можемо говорити про гарячу війну, адже ми вже зараз бачимо вторгнення Росії до України, агресивні дії РФ в Сирії. Це не холодна війна, а гаряча», – сказала Ґрібаускайте.

Вона також наголосила на тому, що немає особливої різниці між діями Путіна і режиму Башара аль-Асада з одного боку та атаками угруповання «Ісламська держава» з іншого.

Сьогодні у рамках участі у Мюнхенській конференції з питань безпеки також відбулася зустріч президента України Петра Порошенко із президентом Литовської Республіки Далею Ґрібаускайте. Порошенко поінформував литовську колегу про ситуацію на Донбасі, відзначивши необхідність продовження санкцій через невиконання Росією своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями. Президент висловив вдячність за послідовну підтримку України з боку Литви.

Раніше у Мюнхені генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ також заявив, що Росія своїм «натиском дестабілізує Європу», а риторика Москви про її ядерну міць «спрямована на залякування своїх сусідів і підрив довіри».

XS
SM
MD
LG