Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд партії «Самопоміч» ухвалив резолюцію з вимогою відставки уряду Яценюка


Лідер політичної партії «Самопоміч» Андрій Садовий
Лідер політичної партії «Самопоміч» Андрій Садовий

Представники партії «Об’єднання «Самопоміч» ухвалили резолюцію з вимогою відставки Кабінету міністрів на чолі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. За відповідну резолюцію проголосували делегати позачергового Всеукраїнського з`їзду партії «Об’єднання «Самопоміч» в суботу в Харкові.

«Відставка уряду Арсенія Яценюка є єдино можливою і цивілізованою оцінкою цього складу Кабінету міністрів. Це єдиний спосіб запобігти формальному розвалу коаліції, призначенню нових парламентських виборів, які можуть стати серйозним випробуванням для країни», – йдеться в резолюції.

Її автори вказують на відсутність реформ в Україні, збереження та відновлення корупційних схем, відсутність ефективного публічного управління і зубожіння населення.

«Вважаємо, що така ситуація є питанням національної безпеки», – зазначили автори резолюції.

«Самопоміч» також закликала решту політичних сил об`єднатися задля формування «професійного уряду національної довіри».

Також під час з’їзду делегати ухвалили резолюцію щодо пропонованих президентом змін до Конституції України з вимогою «припинити спроби внести через зміни до Конституції дисбаланс у систему влади».

Очікують, що звіт уряду в парламенті, після якого можна буде говорити про кадрові зміни, відбудеться 16 лютого.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

XS
SM
MD
LG