Доступність посилання

ТОП новини

Найбільше за тиждень бойовики обстрілювали Мар’їнку та Піски – українська сторона СЦКК


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

Керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) Андрій Таран повідомив, що упродовж тижня ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишалася складною, особливо в районі Мар’їнки та Пісків. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони України.

«Найбільшу кількість обстрілів позицій сил АТО за сім днів було зафіксовано поблизу населених пунктів Мар’їнка – 98, Піски – 66 та більше 170 – по населених пунктах Новгородське, Зайцеве, Майорськ, Опитне, Авдіївка», – повідомив Таран.

За його словами, найчастіше режим припинення вогню бойовики порушували поблизу Донецька, Горлівки та їхніх околиць.

«Починаючи з 5 лютого і до сьогоднішнього дня, бойовики незаконних збройних формувань з непідконтрольних українському уряду окремих районів Донецької та Луганської областей більше 450 разів обстріляли позиції сил АТО, у тому числі 82 рази – із озброєння, яке мало б бути відведеним на визначені Мінськими домовленостями відстані», – сказав Таран.

Раніше у прес-центрі штабу АТО повідомили, що за минулу добу проросійські сепаратисти на Донбасі здійснили 67 обстрілів, третина з яких припала на район Мар’їнки.

В угрупованні «ДНР» в суботу заявили, що українські силовики вранці почали обстріл західних околиць Донецька, а вдень обстріляли автозаправну станцію у Петровському районі Донецька.

Луганські сепаратисти повідомили про 10 обстрілів контрольованих ними територій з боку ЗСУ за минулу добу. Так звана «народна міліція ЛНР» стверджує, що українські військові перекинули в район Станиці Луганській зенітно-ракетні комплекси.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG