Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Керрі: санкції мають бути збережені, поки Росія не виконає «Мінськ»


Держсекретар США Джон Керрі та президент України Петро Порошенко (фото архівне)
Держсекретар США Джон Керрі та президент України Петро Порошенко (фото архівне)

Під час конференції з питань безпеки у Мюнхені в суботу президент України Петро Порошенко та держсекретар США Джон Керрі обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі, інформує прес-служба українського президента.

«Петро Порошенко та Джон Керрі відзначили необхідність збереження санкцій щодо Росії з метою повного виконання нею Мінських домовленостей та припинення агресії проти України. Глава Української держави висловив сподівання, що Сполучені Штати Америки і надалі підтримуватимуть всіма засобами незалежність та територіальну цілісність України та сприятимуть консолідації відповідних міжнародних зусиль», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко і Керрі обговорили шляхи з деокупації Криму, питання захисту прав кримських татар, реформи в Україні тощо.

Раніше в суботу держсекретар США Джон Керрі заявив, що санкції щодо Москви залишатимуться до повного виконання угод «Мінськ-2» з вирішення конфлікту на сході України. Санкції залишатимуться в силі, доки «суверенітет і цілісність України не будуть захищені повним виконання Мінських угод», додав Керрі.

Сьогодні кілька інших чільних учасників Мюнхенської конференції говорили про те, що поки Росія повністю не виконає положення Мінської мирної угоди щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, санкції, накладені на неї за втручання у Східній Україні, триватимуть.

США і ЄС запровадили економічні санкції проти Росії у відповідь на її підтримку сепаратистів, які контролюють частину сходу України. Москва ці звинувачення відкидає і каже, що на Донбасі можуть бути хіба що добровольці.

XS
SM
MD
LG