Доступність посилання

ТОП новини

Папа Франциск у Мексиці закликав боротися з наркоторгівлею


Папа Франциск вдягає сомбреро, подароване мексиканським журналістом, Куба, 12 лютого 2015 року
Папа Франциск вдягає сомбреро, подароване мексиканським журналістом, Куба, 12 лютого 2015 року

Папа римський Франциск закликає лідерів Мексики забезпечити справедливість і безпеку громадян країни. Про це він заявив 13 лютого, виступаючи в Національному палаці у присутності президента Мексики Енріке Пеньї Ньєто.

За його словами, спроби надати привілеї для обраних, а не для всіх членів суспільства, створюють ґрунт для корупції, наркоторгівлі, насильства, викрадень і смертей, повідомляє агентство France-Presse.

У той же день понтифік виступив перед мексиканськими єпископами, закликавши їх взяти участь в боротьбі з наркотрафіком.

На вулицях Мехіко кортеж понтифіка вітали тисячі віруючих. Мексиканці сподіваються, що під час візиту папі Франциску вдасться переконати президента Енріке Пенью Ньєто вжити заходів для вирішення нагальних проблем країни, у першу чергу почати боротьбу зі злочинністю, пов’язаною з діяльністю наркокартелів.

У Мексику Папа Римський прибув з Куби, де відбулася його перша в історії зустріч з патріархом московським і всієї Русі Кирилом. За підсумками переговорів папа Франциск і патріарх Кирило підписали декларацію. Документ, серед іншого, закликає світову спільноту до негайних дій, які допоможуть захистити християн на Близькому Сході.

XS
SM
MD
LG