Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про 69 обстрілів українських позицій за минулу добу


У прес-центрі штабу української воєнної операції проти спільних сепаратистсько-російських сил на сході України повідомили, що протягом минулої доби, в суботу, 13 лютого, бойовики 69 разів відкривали вогонь по українських опорних пунктах на донецькому й маріупольському напрямках.

Зокрема, повідомив речник Андрій Задубінний, тривали мінометні обстріли українських укріплень в Зайцеві та Майорську, де противник застосував міномети калібру 120 міліметрів та 82 міліметри. Також під мінометний вогонь потрапили українські опорні пункти у Красногорівці, Верхньоторецькому, Талаківці та Павлополі.

Після бойових зіткнень, які відбулися неподалік Мар’їнки в першій половині дня в суботу, противник продовжував у цьому районі вести вогонь по українських позиціях із гранатометів та стрілецької зброї, повідомили у прес-центрі.

Неспокійно було й на інших ділянках; зокрема, з кулеметів великого калібру та гранатометів бойовики обстріляли опорні пункти Збройних сил України в Опитному, Пісках, Троїцькому та Авдіївці, мовиться в повідомленні.

Відео: Військове телебачення України

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, заявили, що з 22-ї до 2-ї години в ніч із суботи на неділю українські війська з позицій у Пісках обстрілювали околиці «Вольво-центру» на північній околиці Донецька. За їхніми твердженнями, українські військові випустили близько 80 мін калібру 82 міліметри і ще близько п’яти мін калібру 120 міліметрів, а також стріляли з гранатометів і стрілецької зброї.

Перед тим, увечері в суботу, 13 лютого, вони також заявляли про 84 обстріли українськими військами тимчасово окупованих частин Донецької області протягом попередньої доби.

Луганські сепаратисти від вечора суботи ще не виступали ні з якими заявами про обстріли.

У зоні бойових дій у частині сходу України має діяти режим припинення вогню, але він постійно порушується. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну, а звинувачення в таких порушеннях на свою адресу заперечують, заявляючи, що були змушені стріляти у відповідь.

XS
SM
MD
LG