Доступність посилання

ТОП новини

Пункт пропуску «Мар’їнка» знову відкрили, але можуть знову закрити


Контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» неподалік Донецька на лінії контакту сторін війни на сході України, який закривали в суботу, 13 лютого, через обстріли, зранку знову відкрили. Як повідомила Державна прикордонна служба, черг в обох напрямах там не було.

Але, попередив речник штабу української воєнної операції проти спільних сепаратистсько-російських сил на сході України Андрій Задубінний, цей пункт можуть знову закрити, якщо обстріли з боку бойовиків поновляться.

Як розповів він в ефірі телеканалу «112 Україна», рішення закрити пункт пропуску ухвалили через бій із диверсійно-розвідувальною групою противника, що відбувся в суботу о 9.30 ранку.

«Ішла диверсійно-розвідувальна група противника. Атакували одразу два наші опорні пункти недалеко від Мар’їнки. Були відкинуті вогнем у відповідь. Наші прикордонники були змушені зупинити роботу пропускного пункту в Мар’їнці», – розповів Задубінний.

За його словами, близько 19-ї години знову були обстріли, однак уночі була тиша, тому вирішили вранці відкрити контрольний пункт.

За словами речника, серед українських військових є поранені, але повніша інформація про це буде пізніше.

У суботу про рішення тимчасово закрити пункт пропуску в Мар’їнці через постійні обстріли з боку бойовиків і через бойові сутички поблизу нього повідомили і у штабі операції, і в Раді національної безпеки і оборони.

Раніше через обстріли на Донеччині також був закритий контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве».

XS
SM
MD
LG