Доступність посилання

ТОП новини

У секторі «М» бойовики штурмували українські позиції, є поранені – речник


У секторі «М» донецькі сепаратисти здійснили дві спроби штурму позицій українських військ біля Красногорівки, повідомив речник цього сектору, що охоплює південну частину фронту на сході України, Олександр Кіндсфатер.

Атаки були відбиті, сказав він маріупольському міському інтернет-виданню «0629».

За словами речника, всього за добу в суботу, 13 лютого, і ніч на неділю бойовики 23 рази відкривали вогонь по українських позиціях у цьому секторі. Є потерпілі серед особового складу Збройних сил, їхнє число уточнюється, додав він.

Як повідомив речник, із протитанкових ракет, зенітних установок, гранатометів, мінометів калібру 82 міліметри, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї були обстріляні українські опорні пункти біля Мар’їнки (9 разів), Красногорівки (8 разів), Павлополя (2 рази), Гранітного (3 рази) й Широкина (1 раз). Українські військові відкривали вогонь у відповідь 10 разів.

При цьому, додав Кіндсфатер, донецькі сепаратисти вкотре відкрили вогонь по контрольному пункту в’їзду-виїзду «Мар’їнка», і він закритий для руху громадян задля їхньої безпеки.

Наразі не цілком ясно, чи йдеться про нове закриття цього пункту пропуску в неділю, чи ще про його закриття в суботу.

Дещо раніше в неділю в Державній прикордонній службі і у прес-центрі штабу української воєнної операції проти спільних сепаратистсько-російських сил на сході України повідомляли, що після закриття цього пункту в суботу його знову відкрили в неділю вранці. Але військові попереджали, що в разі поновлення обстрілів із боку бойовиків його можуть знову закрити.

Також у штабі операції повідомляли про неуточнене число поранених українських бійців унаслідок нападів бойовиків.

XS
SM
MD
LG