Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу були поранені сім українських військових, убитий один російський – речник


Олександр Мотузяник, архівне фото
Олександр Мотузяник, архівне фото

Речник адміністрації президента України з питань української воєнної операції проти спільних сепаратистсько-російських сил на сході України полковник Олександр Мотузяник повідомив, що за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, семеро поранені.

Крім того, додав він із посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України, один військовослужбовець Збройних сил Росії загинув та один був поранений під час висування у складі диверсійної розвідувальної групи поблизу Зайцева в Донецькій області.

За словами речника, підтверджені й чергові факти забезпечення бойовиків поповненням, зброєю та військовою технікою з боку Росії. Днями до залізничної станції Іловайськ прибули два ешелони з військовою технікою, 180 тоннами дизельного пального та 10 вагонів із боєприпасами та матеріально-технічними засобами, а до району Боково-Платове, що біля Антрацита, прибули, за його словами, російські найманці.

Мотузяник також заявив, що протягом минулої доби, в суботу, 13 лютого, на маріупольському бойовики продовжили чинити провокації біля Мар’їнки та Красногорівки. Там ворог стріляв із гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, а неподалік Красногорівки бойовики двічі застосували 82-міліметрові міномети,

Як сказав речник, за даними військової розвідки, біля Мар’їнки діє так звана «5-а окрема мотострілецька бригада» сепаратистського угруповання «ДНР», у складі якої перебуває підрозділ Збройних сил Росії «Белый Медведь».

Крім того, повідомив він, також бойовики здійснили мінометні обстріли позицій українських сил біля Талаківки та Павлополя, а поблизу Гранітного двічі застосували протитанкові ракетні комплекси; ще одна провокація відбулася біля Широкина.

На донецькому напрямку, сказав речник, бойовики зосередили свій вогонь поблизу донецького аеропорту та в околицях Горлівки. Біля Опитного, Авдіївки і Пісків бойовики застосували стрілецьку зброю, кулемети великого калібру та гранатомети, сталися і два снайперські обстріли.

Крім того, бойовики дедалі частіше використовували 82-міліметрові і заборонені мінськими домовленостями 120-міліметрові міномети поблизу українських позицій неподалік Зайцева та Майорська; при цьому, зазначив Мотузяник, обстріли в цих двох точках були ретельно скоординовані, адже бойовики починали і завершували вогонь майже одночасно.

Також противник здійснив один обстріл зі 120-міліметрового міномета поблизу Верхньоторецького. Неспокійно було й біля Троїцького, де бойовики стріляли зі стрілецької зброї та гранатометів і був зафіксований один снайперський обстріл.

На луганському напрямку день пройшов спокійно, не було зафіксовано жодної збройної провокації, додав Олександр Мотузяник.

Раніше в неділю голова Мар’їнської районної військово-цивільної адміністрації в Донецькій області Володимир Мороз повідомив, що п’ятеро українських військових були поранені протягом минулої доби внаслідок обстрілів із боку бойовиків у цьому районі: троє в Мар’їнці і двоє у Красногорівці.

XS
SM
MD
LG