Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти заявили, що не мають незаконно затриманих і вимагають поступок від України


Дарія Морозова (с) забирає групу сепаратистів, звільнених українською стороною під час одного з попередніх обмінів
Дарія Морозова (с) забирає групу сепаратистів, звільнених українською стороною під час одного з попередніх обмінів

Донецькі сепаратисти заявили, що не утримують незаконно затриманих громадян України, а на всіх українських військових, що перебувають у них у руках, як вони висловилися, «заведені кримінальні справи».

Як стверджувала, виступаючи в тимчасово окупованому Дебальцеві, одна з діячок донецьких сепаратистів, що називає себе «уповноваженою з прав людини», Дарія Морозова, вони готові здійснити обмін затриманими за формулою «всіх на всіх», але з низкою додаткових умов, суті яких вона не уточнила.

За її словами, ці додаткові умови мають передати українській стороні найближчим часом після того, як їх затвердить самозване керівництво донецьких сепаратистів. Відтак, додала вона, обмін міг би відбутися до кінця місяця за умови, що Київ піде на ці поступки.

Раніше українська сторона багато разів наголошувала на необхідності виконати пункт мінських домовленостей, що вимагає негайного звільнення всіх незаконно утримуваних осіб усіма сторонами. Але, за повідомленнями Києва, плановані обміни вже багато разів зривалися через те, що сепаратисти останньої миті починали висувати додаткові неприйнятні умови. Сепаратисти, зі свого боку, звинувачували в цих зривах Київ.

XS
SM
MD
LG