Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти заявили про обстріли й порушення з боку українських сил


Донецькі сепаратисти на військових навчаннях, фото 4 лютого 2016 року
Донецькі сепаратисти на військових навчаннях, фото 4 лютого 2016 року

Донецькі сепаратисти заявили, що протягом попередньої доби українські силовики 20 разів порушили режим припинення вогню, 101 раз обстрілявши тимчасово окуповані території Донецької області.

За їхньою заявою, українські війська використовували при цьому міномети калібрів 82 і 120 міліметрів, станкові протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю, а також танк, артилерійську гармату калібру 122 міліметри і зенітну установку. За їхніми словами, були обстріляні селища на околицях Донецька Старомихайлівка, Трудовські, Олександрівка, Жабичеве, Спартак, а також місцевість біля «Вольво-центру» й донецького аеропорту, теж на околиці Донецька.

Луганські сепаратисти вже тривалий час про обстріли з боку українських військ не заявляли.

Українські військові ще зранку повідомляли про 69 обстрілів українських позицій за минулу добу, в суботу, 13 лютого. Пізніше вони також повідомили, що внаслідок цих обстрілів були поранені семеро українських військових.

У зоні бойових дій у частині сходу України має діяти режим припинення вогню, але він постійно порушується. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну, а звинувачення в таких порушеннях на свою адресу заперечують, заявляючи, що були змушені стріляти у відповідь.

XS
SM
MD
LG