Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі відбулось чергове віче на підтримку нових виборів мера


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Кривому Розі в неділю відбулось чергове віче на підтримку проведення нових виборів міського голови. За даними активістів, у ньому взяло участь близько сотні людей.

У руках вони тримали плакати з написами на підтримку виборів та синьо-жовті прапори.

Як повідомила Радіо Свобода громадська активістка Інна Іванченко, головною темою обговорення стало висунення єдиного кандидата на посаду міського голови від демократичних сил.

На думку учасників віча, таким кандидатом може стати народний депутат України Семен Семенченко, кандидатуру якого напередодні підтримав всеукраїнський з’їзд партії «Об’єднання «Самопоміч».

Як зазначила Іванченко, на черзі – рішення місцевого осередку «Самопомочі» щодо висування Семенченка, питання має бути остаточно вирішене за тиждень, адже 22 лютого розпочинається реєстрація кандидатів.

«Сьогодні на вічі ми телефоном зв’язались із Семеном Семенченком і вивели його на гучний зв’язок. Народний депутат підтвердив, що пропозиція Юрія Милобога про його висунення кандидатом була для нього несподіванкою. Він зазначив, що його рішення про балотування буде залежати від підтримки криворіжців. Тоді на вічі люди почали скандувати «Семенченко!», заявляючи про свою підтримку. Ми вважаємо, що у цієї кандидатури є чимало плюсів. Було вирішено, що наступного тижня Семенченко приїде до Кривого Рогу, повернеться до міста і Юрій Милобог, і тоді буде остаточне рішення. Нам дуже важливо зараз об’єднатись навколо одного кандидата, який зможе стати конкурентом Вілкулу, ми маємо знати, з чим іти до людей», – повідомила Іванченко.

За офіційними даними, в Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Понад два місяці у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року. Це рішення вже підписав президент України.

XS
SM
MD
LG