Доступність посилання

ТОП новини

Франція закликала Туреччину припинити обстріли курдських позицій в Сирії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Франція закликала Туреччину припинити обстріли курдських позицій в Сирії.

МЗС Франції заявляє, що всі військові дії повинні бути припинені в Сирії, відповідно до мирної угоди недавно узгодженої світовими державами.

Турецька армія другий день поспіль обстрілює курдські позиції на півночі Сирії.

Базована у Великій Британії організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» повідомила, що два бійця-курда були вбиті.

Анкара вважає, що партія «Курдський демократичний союз» (PYD) і курдські «Загони народної самооборони» (YPG) пов’язані з угруповання «Курдська робітнича партія» (PKK), яке бореться за автономію курдів на південному сході Туреччини. Туреччина, США і Євросоюз визнали PKK терористичною організацією

Тим часом, Саудівська Аравія підтвердила, що відправить літак на турецьку авіабазу для боротьби проти екстремістського угруповання «Ісламської держава» в Сирії.

Домовленість, укладена в Мюнхені 12 лютого передбачає припинення бойових дій у Сирії через тиждень, але вона не стосується двох угруповань, які переважно залічують до терористичних: екстремістського угруповання «Ісламська держава», а також пов’язаного з ісламістською мережею «Аль-Каїда» угруповання «Джабгат ан-Нусра» («Фронт перемоги»), яке воює на боці сирійської опозиції і проти Асада, і проти «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG