Доступність посилання

ТОП новини

Буковина: активісти заблокували близько 30 російських вантажівок


Учасники блокади російських вантажівок у Житомирській області, фото 13 лютого 2016 року
Учасники блокади російських вантажівок у Житомирській області, фото 13 лютого 2016 року

Волонтери та громадські активісти вже другу добу блокують вантажівки з російськими номерами на пункті пропуску «Порубне» у Чернівецькій області, усього заблоковані близько 30 російських вантажівок.

Як повідомила кореспонденту Радіо Свобода активістка Галина Єреміца, чергують цілодобово, фури із турецькими чи болгарськими номерами пропускають.

За словами учасників акції, акція – безстрокова, поки влада не ухвалить рішення щодо цієї ситуації.

Протягом останніх кількох днів у кількох областях України почав поширюватися громадянський рух за блокування транзиту російських товарів через українську територію у відповідь на дії Росії.

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів України, уряд розгляне питання руху російських вантажівок територією України 15 лютого.

У неділю Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

Раніше Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією до Казахстану, що на практиці обернулося практично повним блокуванням українського транзиту через територію Росії.

На цю ж тему:

13.02.2016
У Житомирській області активісти теж блокують російські фури

Активісти сповістили начальників обласних управлінь СБУ та Нацполіції про початок безстрокової акції протесту далі

12.02.2016
«Ведмежа блокада» російських перевізників

Експерти вважають цю акцію шансом торгуватись за транзит територією Росії в Середню Азію далі

XS
SM
MD
LG