Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина пообіцяла не дати сирійським курдам розширити захоплені території


Місто Азаз на півночі Сирії давно є зоною боїв, архівне фото
Місто Азаз на півночі Сирії давно є зоною боїв, архівне фото

Туреччина заявила, що не дасть силам сирійських курдів захопити собі нові території на півночі Сирії, неподалік турецького кордону.

Як заявив прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, його країна не дозволить упасти сирійському місту Азаз.

Виступаючи вранці в літаку по дорозі до Києва, де він нині перебуває з візитом, Давутоглу додав, що саме артилерійські удари Туреччини по силах сирійських курдів не дали їм захопити місто Азаз, яке нині контролюють сили сирійської опозиції, і сусіднє містечко Таль-Ріфат.

Туреччина вважає Партію «Демократичний союз» сирійських курдів і пов’язані з нею Загони народної самооборони, що діють на півночі Сирії, за підрозділи сепаратистського збройного угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану», яке Анкара і ще низка країн світу вважають терористичним. За словами Давутоглу, Анкара вважає Загони народної самооборони сирійських курдів за «інструмент експансіоністської політики Росії».

Сирійські курди останнім часом, користуючись із нового наступу сирійських урядових сил за підтримки повітряних ударів Росії на позиції сил сирійської опозиції, почали й собі відбивати в опозиції території на півночі Сирії й перебирати над ними контроль. Туреччина у відповідь почала зі свого боку кордону обстрілювати сили сирійських курдів із артилерії.

XS
SM
MD
LG