Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську збирають підписи за відставку уряду


У центрі Івано-Франківська активісти «Народного контролю» розпочали збір підписів за відставку уряду України.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у двох наметах перехожим роздають газети і листівки із закликом ставити підписи під такою вимогою, а також пропонують заповнити анкети про корупцію і корупціонерів.

«Два роки з часу Майдану Україна фактично стоїть на місці, замість реформ – їх імітація, тому напередодні звіту Яценюка і Кабінету міністрів у Верховній Раді розпочали таку кампанію по всій Україні», – заявив голова Івано-Франківської обласної організації «Народного контролю» Володимир Гергелюк.

Водночас активісти провели флеш-моб «Нагодуй корупціонера», під час якого кожен охочий міг кинути помідори в плакат із зображеннями урядовців і депутатів, хоча така форма протесту не у всіх перехожих викликала схвальне ставлення.

Як зазначив голова обласного виконкому громадського руху «Народний контроль» Роман Кобильник, різні акції проходять в 12 містах Прикарпаття, «щоб донести до людей, наскільки шкідливими є факти корупції». В онлайн-режимі можна буде дізнатися, скільки підписів зібрали за відставку уряду.

16 лютого у Верховній Раді України заплановане заслуховування звіту про діяльність уряду.

Останнім часом українські політики дедалі частіше говорять про необхідність принаймні переформатування Кабміну, якщо не про створення нового уряду.

Прем’єр Арсеній Яценюк заявляв, що піде у відставку, якщо таке рішення ухвалить парламент України.

XS
SM
MD
LG