Доступність посилання

ТОП новини

В ООН повідомили про близько 50 загиблих у Сирії при обстрілах лікарень і шкіл


Руїни лікарні в місті Маарат-ан-Нууман після повітряного удару, 15 лютого 2016 року
Руїни лікарні в місті Маарат-ан-Нууман після повітряного удару, 15 лютого 2016 року

В Організації Об’єднаних Націй повідомили, що в Сирії загинули не менш як 50 мирних мешканців унаслідок здійснених протягом дня обстрілів п’яти лікарень і двох шкіл на півночі країни – в регіонах, які контролюють сили опозиції.

Як мовиться в заяві з цього приводу, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун висловив глибоку стурбованість повідомленнями про це й назвав повітряні удари по цивільних об’єктах щонайгрубішим порушенням норм міжнародного права.

Як повідомив його речник Фархан Хак, дані про загибель цивільних, серед них і дітей, і поранення ще багатьох у провінціях Алеппо й Ідліб надійшли з різних джерел.

Він не став уточнювати, хто здійснив ці удари.

Раніше в понеділок чільний представник міжнародної неурядової організації «Лікарі без кордонів», яка керує однією з розбомблених лікарень у місті Маарат-ан-Нууман, Меґо Терзян заявив, що в організації мають підстави вважати: удари здійснили або сирійські урядові, або російські війська.

Група спостереження за правами людини в Сирії теж повідомила з посиланням на свої джерела, що по цій лікарні вдарили російські літаки.

Росія, а також Сирія заперечили такі звинувачення і у відповідь звинуватили в обстрілах західну коаліцію.

XS
SM
MD
LG