Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала удосконалення процедури арешту майна та спецконфіскації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект щодо удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації. За це рішення проголосували 264 депутати за мінімально необхідних 226.

Законопроектом №4054 пропонується у статті 961 Кримінального кодексу запровадити можливість застосування спеціальної конфіскації за умови вчинення умисногопредикатного злочину (злочин, в результаті якого виникли доходи, що можуть стати предметом злочину – ред.), злочинів, санкції за які на сьогодні прямо передбачають таку конфіскацію.

Також документ передбачає внесення змін до Кримінального процесуального кодексу, якими пропонується забезпечити можливість накладення арешту на майно в кримінальному провадженні у випадках необхідності збереження доказів, застосування спеціальної конфіскації, застосування конфіскації як виду покарання, забезпечення виконання цивільного позову.

Цей законопроект входить до пакету законів щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Раніше сьогодні депутати ухвалили у першому читанні закон про засади діяльності Національного агентства з виявлення, розшуку й управління активами, одержаними від корупційних дій.

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні розглядає законопроекти, необхідні для виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським союзом.

XS
SM
MD
LG