Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі відкидають звинувачення в обстрілі лікарні в Сирії


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі відкинули звинувачення в причетності російської авіації до ударів по лікарнях в Сирії і закликали орієнтуватися на заяви з цього приводу від офіційного Дамаска.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков, заявив, що Москва категорично не сприймає подібні звинувачення. «Тим більше що кожен раз ті, хто робить такі заяви, виявляється не здатний хоч якось підтвердити свої голослівні звинувачення», – сказав Пєсков.

15 лютого в Організації Об’єднаних Націй повідомили, що в Сирії загинули не менш як 50 мирних мешканців унаслідок здійснених протягом дня обстрілів п’яти лікарень і двох шкіл на півночі країни – в регіонах, які контролюють сили опозиції.

Як повідомив речник генсекретаря ООН Фархан Хак, дані про загибель цивільних, серед них і дітей, і поранення ще багатьох у провінціях Алеппо й Ідліб надійшли з різних джерел. Він не став уточнювати, хто здійснив ці удари.

Раніше в понеділок чільний представник міжнародної неурядової організації «Лікарі без кордонів», яка керує однією з розбомблених лікарень у місті Маарат-ан-Нууман, Меґо Терзян заявив, що в організації мають підстави вважати: удари здійснили або сирійські урядові, або російські війська.

Група спостереження за правами людини в Сирії теж повідомила з посиланням на свої джерела, що по цій лікарні вдарили російські літаки.

Росія, а також Сирія заперечили такі звинувачення і у відповідь звинуватили в обстрілах західну коаліцію.

XS
SM
MD
LG