Доступність посилання

ТОП новини

Росія повністю зупиняє транзит вантажного транспорту, зареєстрованого в Україні – Мінтранс


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Росія повністю припиняє транзит по своїй території вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, повідомляє Міністерство транспорту Росії.

«У зв’язку з продовженням блокування руху російських вантажних транспортних засобів територією України з 12:00 за московським часом 16 лютого 2016 року на території Росії повністю припиняється рух українських вантажних транспортних засобів, що здійснюють транзитні перевезення вантажів. Доставка вантажів на територію Республіки Казахстан відповідно до указу президента РФ від 1 січня 2006 № 1 буде продовжена, але перевізниками інших держав», – йдеться в заяві Мінтрансу Росії.

За повідомленням, дотепер органи «Ространснагляду» на території Росії припинили рух 324 українських вантажних транспортних засобів.

«Дія цих заходів у відповідь триватиме до врегулювання ситуації, пов’язаної з блокуванням українською стороною російських вантажних транспортних засобів», – йдеться в повідомленні.

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією до Казахстану, що на практиці обернулося практично повним блокуванням українського транзиту через територію Росії.

Минулого тижня в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначили, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

15 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

XS
SM
MD
LG