Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко попросив Шокіна написати заяву про відставку


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Президент України Петро Порошенко заявляє, що попросив генерального прокурора Віктора Шокіна написати заяву про відставку. Про це йдеться у зверненні глави держави.

«Сьогодні зранку я мав зустріч і ґрунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку», – сказав президент.

«Віктор Шокін впровадив ті реформи, яким в ГПУ чинили спротив десятиліттями: позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро і Державного бюро розслідувань, тощо. Це з одного боку», – додав Порошенко.

З іншого боку, за його словами, Генпрокуратура, «на жаль», не змогла заручитися довірою суспільства, і саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора.

Наприкінці грудня депутати у Верховній Раді оголосили про збір підписів за відставку генпрокурора Віктора Шокіна. Для ініціювання відставки необхідно щонайменше 150 підписів народних депутатів.

15 лютого про свою відставку повідомив заступник генерального прокурора Віталій Касько, назвавши серед причин несправедливий перерозподіл обов’язків у Генпрокуратурі та корупцію всередині відомства. У ГПУ рішення Каська назвали «піаром».

XS
SM
MD
LG