Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат: результати референдуму в Нідерландах будуть на користь українців


Міхаель Ґалер
Міхаель Ґалер

Результати квітневого референдуму в Нідерландах щодо асоціації України і Євросоюзу будуть на користь українців, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода депутат Європейського парламенту, член Комітету у закордонних справах Міхаель Ґалер (Німеччина, Європейська народна партія).

«У Нідерландах знають, що перемога Москви, – це й перемога тих, хто політично відповідальний за те, що було допущене збиття літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17 і загибель такої великої кількості людей», – сказав євродепутат.

На переконання Ґалера, «ті популісти Нідерландів, що ініціювали референдум щодо імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС, щонайменше політично заанґажовані Москвою, а можливо, й мають у цьому матеріальну вигоду».

Натомість, на думку європейського депутата від Німеччини, самі нідерландці свідомі того, що і збиття літака в над Донбасом, де вони втратили 193 співвітчизників, і підтримка всіх тих, хто прагне перешкодити реалізації планів зміцнення зв’язків між Україною та ЄС, – все це результати однієї й тієї ж політики Росії.

Міхаель Ґалер додає, що всім відомо, що кожна право-радикальна популістська політична течія має добрі відносини з Росією, «яка будь-якими способами – і прямо, і опосередковано – намагається перешкодити зближенню України та Євросоюзу».

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна – ЄС на 6 квітня 2016 року. У цьому органі наголосили, що референдум не має зобов’язуючого характеру, його результати не можуть змусити уряд відкликати угоду.

Під час візиту до Нідерландів 27 листопада президент України Петро Порошенко заявив, що українці сподіваються на «мудре рішення» громадян Нідерландів на референдумі щодо цієї угоди.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що негативний результат нідерландського референдуму щодо Угоди про асоціацію з Україною буде вигідний Росії і може призвести «до континентальної кризи».

XS
SM
MD
LG