Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти 24 рази обстріляли позиції українських військових


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

У штабі АТО повідомляють, що сьогодні проросійські бойовики 24 рази обстріляли позиції українських військових.

За даними штабу, окрім гранатометів та стрілецької зброї, сепаратисти дедалі частіше застосовують міномети, зокрема, чотири рази відкривали мінометний вогонь по опорних пунктах українських військових біля Красногорівки.

«З мінометів калібру 82 міліметрів терористи обстріляли наші позиції неподалік Чермалика, а в районі Кримського ворог застосував 120-міліметровий міномет та гранатомети. Зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем кремлівські найманці відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ в Пісках, Опитному, Мар’їнці, Новгородському та Верхньоторецькому», – йдеться в повідомленні.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах заявляють, що українські військові обстрілюють з мінометівселище Старомихайловка біля Донецька. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

Напередодні у штабі АТО заявляли, що сепаратисти стали частіше використовувати міномети.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG