Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» вирішила відкликати свого міністра з уряду


Юлія Тимошенко на сесії Верховної Ради 16 лютого 2016 року, з розпущеною косою
Юлія Тимошенко на сесії Верховної Ради 16 лютого 2016 року, з розпущеною косою

Фракція «Батьківщина» відкликає з уряду свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова, заявила лідер фракції Юлія Тимошенко.

Як сказала вона журналістам, тепер від самого Жданова залежить, який вибір він зробить.

А на запитання, чи вийде фракція з урядової коаліції, Тимошенко відповіла, що «не можна вийти з того, чого не існує».

За її словами, голосування щодо недовіри урядові засвідчило, що демократичної проєвропейської коаліції в парламенті не існує.

При цьому вона закликала зберегти Україну на шляху євроінтеграції. Для цього мали б зібратися всі депутати, які голосували за відставку уряду, запросити президента й голову Верховної Ради і разом «ухвалити рішення, що врятує Україну» і поверне державу на ефективний і позитивний шлях розвитку, заявила колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Раніше у вівторок Верховна Рада, вислухавши звіт прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його і визнала цю роботу уряду незадовільною, але при голосуванні про недовіру урядові за це набралося тільки 194 голоси за мінімально необхідних 226. Тепер нове голосування в цій справі можливе тільки на наступній сесії.

Перед цим президент України Петро Порошенко заявив, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущений і є запит на повне перезавантаження. «Поки що у прем’єр-міністра зберігається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту», – заявив президент. При цьому Порошенко вважає, що «тотальне переформатування» уряду має відбуватися на основі чинної коаліції у складі «Блоку Петра Порошенка – Солідарність», «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини».

XS
SM
MD
LG