Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики при обстрілах позицій сил АТО застосували реактивні системи залпового вогню – штаб


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу антитерористичної операції вранці 17 лютого повідомили, що за минулу добу проросійські бойовики на Донбасі 60 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, використовуючи гранатомети, міномети, а також реактивні системи залпового вогню. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«З напрямку Старомихайлівки по наших опорних пунктах в Первомайському та Невельському противник вів вогонь з БМ-21 «Град». Під мінометний обстріл бойовиків потрапили позиції сил АТО в Пісках, Красногорівці, Широкиному, Лебединському, а також неподалік Чермалика та Водяного. Обстріли наших опорних пунктів з гранатометів та стрілецької зброї зафіксовано в Опитному, Мар’їнці, Луганському, Новгородському, Зайцевому, Троїцькому та Новоселівці. Окрім того, по українських укріпленнях в Опитному ворог застосував протитанкову керовану ракету. Неспокійно було й на луганському напрямку, де опорні пункти сил АТО неподалік Кримського та Золотого були обстріляні з мінометів», – йдеться в повідомленні.

Інформації про постраждалих в результаті бойових дій українських військовослужбовців немає.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах напередодні ввечері заявляли, що українські військові з мінометів обстріляли селище Старомихайлівка на західній околиці Донецька. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG