Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк наголошує на необхідності доформатування уряду


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк наголошує на необхідності доформатування уряду.

«Уряд вкотре звертається: необхідно доформувати уряд. І дуже важливо, щоб наші політичні партнери вже зараз дали чіткий перелік прізвищ тих людей, які прийдуть до Кабінету міністрів з тим, щоби далі продовжувати реформи в України», – сказав Яценюк під час урядової наради.

Він зазначив, що зараз одне з найважливіших завдань – досягнення політичної стабільності.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. Для ухвалення недовіри уряду не вистачило голосів – «за» проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії.

У вересні минулого року Верховна Рада відправила у відставку віце-прем’єр-міністра Валерія Вощевського, який раніше написав заяву про відставку у зв’язку з виходом фракції Радикальної партії з парламентської коаліції. Також у липні 2015 року міністр екології Ігор Шевченко був відправлений у відставку.

На цю ж тему:

17.02.2016
Міністр молоді та спорту Жданов не має наміру подавати у відставку
далі

17.02.2016
«Перезавантаження» уряду: криза довіри без «недовіри»

Зміни у міністерських кріслах не будуть всеохопними: прем’єр збереже посаду, але з’являться і люди Порошенка – експерти далі
XS
SM
MD
LG