Доступність посилання

ТОП новини

Партія «Батьківщина» вилучила Жданова зі свого складу


Ігор Жданов
Ігор Жданов

Партія «Батьківщина» вилучила міністра молоді та спорту Ігоря Жданова зі свого складу.

«Жданов більше не представляє партію в уряді. Він зробив свій вибір. Це його рішення, на яке партія відреагувала логічним чином», – повідомила прес-служба партії.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, яку, серед інших, підтримувала фракція «Батьківщина». Для ухвалення недовіри уряду не вистачило голосів – «за» проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226.

Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

Після цього фракція «Батьківщина» заявила, що відкликає з уряду свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова.

Сьогодні Жданов заявив, що на прохання прем’єр-міністра Арсенія Яценюка залишається працювати в уряді. Він зауважив, що вихід фракції «Батьківщина» із коаліції – це «сценарій глибинної політичної кризи».

Також сьогодні фракція «Батьківщина» ухвалила рішення про вихід із коаліції. Представники цієї політичної сили пояснили це невдалим голосуванням за відставку уряду. Після цього у «Народному фронті», лідером якого є прем’єр Арсеній Яценюк, заявили, що фракція «Батьківщина» вийшла з коаліції, оскільки був «зірваний її план щодо позачергових виборів».

XS
SM
MD
LG