Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: біля Майорська сепаратисти застосували заборонену Мінськими угодами зброю


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

Біля Майорська проросійські сепаратисти застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння, заявили у прес-центрі штабу АТО.

За повідомленням, у напрямку шахти 6-7 по українських позиціях проросійські бойовики вели вогонь зі 122-міліметрової артилерійської установки.

За даними штабу, біля Новгородського сепаратисти обстрілювали укріплення українських військових з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«В районі Донецького летовища опорні пункти сил АТО в Опитному зазнали ворожого обстрілу з мінометів та гранатометів. В Пісках противник застосував стрілецьку зброю. На Маріупольському напрямку також зі стрілецької зброї були обстріляні наші позиції в Широкині», – мовиться у повідомленні.

Сьогодні бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових, додають у штабі АТО.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах заявляють, що українські військові 26 разів порушили режим тиші. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG