Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк має запропонувати новий формат уряду або піти у відставку – Луценко


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявляє, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк має запропонувати новий формат уряду або піти у відставку.

«Прем’єр і міністри повинні усвідомлювати, що сьогодні вони – уряд меншості. Вони повинні або піти у відставку, або запропонувати новий формат уряду», – сказав він.

«Якщо Яценюк запропонує новий уряд, який отримає підтримку більшості парламенту і суспільства, я готовий. Уряд отримав картбланш на 8 місяців формального існування, але країна зараз вибирає відправити у відставку або парламент, або Кабмін», – додав Луценко.

При цьому він зазначив, що фракція «Блок Петра Порошенка» не буде відкликати підписи під коаліційною угодою.

Раніше сьогодні Яценюк заявив про необхідність переформатування коаліції.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. Для ухвалення недовіри уряду не вистачило голосів – «за» проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії.

Перед цим голосуванням президент України Петро Порошенко заявив, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів упущений, є запит на повне перезавантаження.

Сьогодні фракція «Батьківщина» заявила про вихід з коаліції. У«Народному фронті», який очолює Яценюк, заявили, що «Батьківщина» провокує дострокові вибори.

XS
SM
MD
LG