Доступність посилання

ТОП новини

Посол: бізнес США інвестуватиме в оборону України після продовження реформ і подолання корупції


Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)
Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)

Американський бізнес зможе інвестувати в оборонну індустрію України, якщо Київ продовжить просувати необхідні реформи і боротиметься з корупцією, заявляє посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Ці компанії будуть добрими партнерами. Вони мають можливість принести вам найкращі в світі технології і знання… Але у них є вимоги. Вони схочуть побачити, що уряд дотримується шляху реформ, що ви дотримуєтеся зобов’язань перед МВФ», – сказав Пайєтт на форумі з питань безпеки й оборони в Києві.

«Поглибленням торговельних зв’язків зі США і зміцненням зв’язків між нашими оборонними галузями Україна може підвищити свою колективну безпеку. Ці довгострокові інвестиції варто робити… Війна проти корупції, з якою бореться Україна, є критичним елементом перемоги у війні, яку привів у вашу країну Кремль», – наголосив посол.

10 лютого, директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард заявила, що фонду буде складно продовжувати співпрацю з Україною без належної боротьби з корупцією. Вона також висловила стурбованість «повільним прогресом, який демонструє Україна, в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику».

Директор-розпорядник МВФ наголосила, що дії лідерів України мають бути спрямовані на те, щоб повернули державу на «обнадійливий шлях реформ».

Відповідно до опитування, проведеного у грудні минулого року Центром Разумкова, 30% українців вважають внутрішні загрози більш небезпечними для незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, ніж зовнішні. Серед усіх внутрішньодержавних загроз корупція вийшла на перше місце.

XS
SM
MD
LG